Steeds meer beleggers terug naar goud

Commerzbank

Volgens de Commerzbank keren beleggers terug naar goud

Goud heeft de afgelopen tijd een echte herstelbeweging in gang gezet. Het waren de indices op Wall Street die een stapje terug moesten doen. Goud daarentegen wist hiervan te profiteren. Het was vooral de angst onder de beleggers waar goud op wist te profiteren. Hedendaags is er weer de hoogste koers van het jaar gemeten, deze werd in februari vastgezet.

Het is dan ook de Commerzbank die aangeeft dat het hier waarschijnlijk niet bij zal blijven. De analisten van de Commerzbank is het gelukt om de conclusie te trekken dat het punt waarop de goudprijs zich op dit moment begeeft een belangrijke grens is. Als de goudprijs structureel boven de 1.250 dollar zal blijven, dan is de kans heel groot dat investeerders nieuw kapitaal op de goudmarkt gaan inbrengen door goud te gaan opkopen. Immers. 1.250 dollar is voor goud een hoge waarde.

Voldoende opwaartse potentie voor goud

Volgens de Commerzbank beschikt goud over voldoende opwaartse potentie. Hierbij benadrukt de Commerzbank dat er de afgelopen week veel kapitaal naar de goudmarkt gestroomd is. 2/3 weken geleden was dit nog totaal niet het geval. In de aanloop naar de renteverhoging van de Federal Reserve daalde de goud prijs juist enorm. Het aantal koopposities was flink gedaald. De koopposities daalde maar liefst met 80 procent, gekeken naar het hoogste punt van de afgelopen zomer. De goudmarkt is de afgelopen tijd dan ook veel in aanraking met pessimisme gebracht. Juist hierdoor beschikt de goudmarkt over meer dan genoeg potentie.

De Commerzbank is van mening dat de goudmarkt op dit moment erg aantrekkelijk geprijsd is, terwijl dat over heel veel andere markten (zoals bijvoorbeeld de aandelenmarkt) niet gezegd kan worden.

Het is natuurlijk altijd onduidelijk wat de goud prijs precies zal gaan doen. Wel is er, volgens de Commerzbank, een positief vooruitzicht. Hierdoor verwachten zij dat veel beleggers naar de goudmarkt zullen gaan terugkeren.