Grootste hedge fund zet in op goud

Ray Dalio BridgeWater

Het grootste hedge fund van de wereld zet in op goud

Ray Dalio is van de werelds grootste hedge fund organisatie BridgeWater Associates. Ray Dalio heeft al veertig jaar gelijk en heeft een duidelijke boodschap. Ray Dalio is namelijk erg negatief over de huidige aandelenmarkt. Als de economie zal vertragen, dan zal ook de aandelenmarkt hierop volgen. Dit zijn duidelijke gevaren voor de economie. In dit geval wordt er gezocht naar veilige havens; goud.

Sinds de jaren ’70 is Ray Dalio elke keer juist geweest over voorspellingen van economische vertragingen. Ook nu ziet Ray Dalio een zware vertraging van de economie. Ray Dalio raadt iedereen dan ook aan om zo snel mogelijk goud te gaan kopen.

Federal Reserve

De Federal Reserve heeft, sinds de aantreding van Donald Trump in de VS, al twee keer de rente verhoogd. Vooral op de markt werd er vanuit gegaan dat onder Donald Trump de aantallen van renteverhogingen fors zouden stijgen door het aantrekken van de economie. Echter, hier bleek niet veel van waar. Het wordt dan ook steeds duidelijker dat het voor Donald Trump steeds moeilijker wordt om al zijn plannen te kunnen doorzetten.

De verwachting is er dat goud omhoog zal schieten

Bij minder snel stijgende rentevoeten en de stijgende inflatie blijven de reëel rentevoeten negatief. Dit is ideaal voor edelmetalen als goud. In de jaren ’70 vond de ontkoppeling van goud van de Amerikaanse dollar plaats. Sinds dit gebeurde, is er een duidelijke connectie tussen de negatieve reëel rentevoeten en de hoogtes van de prijzen van edelmetalen als goud. Hiernaast is het zo dat aandelen tegenwoordig negatief worden beïnvloed door de stijgende rentevoeten.

Dit is ook een van de redenen dat de voorkeur van Ray Dalio uitgaat naar goud, in tegenstelling tot de aandelen. Vooral voor financiële onzekerheden is goud een veilige haven. Met de huidige waarderingen voorspelt Ray Dalio vuurwerk op de goudmarkt, ten koste van de aandelenmarkten. Ook verwacht Ray Dalio dat op het moment dat goud en zilver boven de 1.300 dollar en 19 dollar stijgen, dat er dan pas echt vuurwerk op de goudmarkt ontstaat.