Federal Reserve beïnvloedt goudprijs

Federal Reserve

Goud prijs opnieuw beïnvloedt door Federal Reserve

Woensdagavond 15 maart wist de goud prijs weer te stijgen. Opnieuw was de Federal Reserve verantwoordelijk voor deze stijging, terwijl de goud prijs de afgelopen 5 weken juist was gedaald. De reden voor de, nu weer, stijgende goud prijs is dat de Federal Reserve voor de derde keer sinds de crisis de rente heeft verhoogd. Deze week werd de rente door de Amerikaanse centrale bank verhoogd met 25 basispunten. Dit was tot een bandbreedte van 0.75 tot 1 procent. Het is dan nu ook een feit dat de Federal Reserve sinds de crisis voor de derde keer de rente heeft verhoogd.

De bewegingen van de goud prijs van de afgelopen weken zijn zeker opmerkend te noemen. Deze bewegingen lijken namelijk heel erg op de bewegingen die de goud prijs maakte naar aanloop van de twee eerdere renteverhogingen. Deze renteverhogingen waren eind 2015 en eind 2016. Ook in de aan aanloop van deze renteverhogingen daalde de goudprijs, om vervolgens weer te stijgen na de renteverhoging. De goud prijs had in februari een hoogtepunt bereikt van 1.190 euro per troy ounce. De goud prijs zakte vervolgens tot een dieptepunt van 1.130 euro per troy ounce. Totdat de renteverhogingen daadwerkelijk plaatsvonden. De goud prijs wist weer een beetje op te krabbelen tot 1.145 euro per troy ounce. Op het moment van schrijven is de goudprijs nog ietsjes gedaald naar 1.138 euro per troy ounce. Om een verdere daling van de goud prijs te voorkomen, raadt OudGoud.nl u aan om uw oude goud en zilver snel te verkopen. Bij OudGoud.nl krijgt u namelijk altijd een prijs geboden die afhangt van de actuele koers. Bij OudGoud.nl krijgt u altijd de hoogte prijs geboden ten opzichte van andere inkooppartijen.

Centrale banken blijven investeren

Vandaag de dag maken beleggers zich meer zorgen over de opkomende inflatie dan dat zij zich zorgen maken over de verhoging van de rente. In de eurozone heeft het er schijn naar dat de inflatie boven de gewenste 2% uit zal komen. Ook in Amerika is dit het geval. Maar uiteraard is dit voor de centrale banken geen reden om nu snel hun monetaire beleid te verkrappen.

De Federal Reserve heeft de rente nu natuurlijk met 1 stapje verhoogd. Hiernaast blijft de centrale bank wel doorgaan met het opkopen van obligaties en hypotheken. Ook de Europe Centrale Bank gaat door met het opkopen van obligaties. Zij doen dit wel op een lager tempo dan 60 miljard euro per maand. Goud wordt door spaarders en beleggers ook nu als een veilige haven gezien. Dit komt doordat de centrale banken hun monetaire beleid blijven doorvoeren en doordat de reëel rente nog steeds negatief is. Voor beleggers is het dan erg aantrekkelijk om goud nu in te kopen. Dit zal resulteren in een stijgende koers. U kunt hier bij OudGoud.nl goed gebruik van maken. Kom snel langs in de winkel om altijd van de hoogste prijs gebruik te kunnen maken!